25

Ένα ωραίο παιχνίδι για να εξασκήσουμε ταυτόχρονα και την συγκέντρωση των βολών μας αλλά και την προπόνηση στα διπλά υπό πίεση, είναι το 25. Εδώ ξεκινάμε έχοντας 25 βαθμούς (μπορεί να το δείτε σε παραλλαγή να παίζεται από 26, 29 κλπ., αλλά δεν υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα). Παίζουμε ρολόι στα διπλά μέχρι το 20, μόνο που κάθε βολή μας (τρία βελάκια) γίνεται σε ένα διπλό κάθε φορά. Κάθε διπλό που πετυχαίνουμε προσθέτουμε την αξία του στο σκορ μας. Αν δεν πετύχουμε το διπλό που πρέπει όμως, αφαιρούμε την αξία του!

Παράδειγμα: Ξεκινάμε ρίχνοντας στο διπλό 1 τρία βελάκια. Αν πετύχουμε 2 φορές το διπλό προσθέτουμε 2χ2=4 πόντους και έχουμε 29 σύνολό. Η άλλη μας βολή είναι στο διπλό 2. Από τα τρία βελάκια που ρίχνουμε δεν πετυχαίνουμε κανένα διπλό. Τότε αφαιρούμε 4 πόντους και έχουμε σκορ 25. Συνεχίζουμε στο διπλό 3 κλπ.
Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο 20 χωρίς να μηδενίσουμε το σκορ μας. Αν δεν καταφέρουμε να φτάσουμε στο 20 και μηδενίσουμε π.χ. στο 7, ξαναπαίζουμε από την αρχή το διπλό 1 έχοντας 25 πόντους!

Επόμενο: Golf