Κανόνες διεξαγωγής εσωτερικών διοργανώσεων 2022-2023

Πρωτάθλημα

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος για την νέα χρονιά θα επανέλθει στην μορφή που είχε στην “προ-covid” εποχή. Συγκεκριμένα, όλες οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλό round robin και μετά την ολοκλήρωση του θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης ανά τετράδες (1-4, 5-8, 9-12 κτλ.).

Κύπελο

Το κύπελο θα διεξαχθεί με τη μορφή της μονής νοκ άουτ πυραμίδας, με τις ομάδες να τοποθετούνται τυχαία στις θέσεις μετά από κλήρωση που θα γίνει στην πρώτη συγκέντρωση αρχηγών την Δευτέρα 10/10/2022 στις 20:00 στο Cult Café. Η ημέρα διεξαγωγής θα είναι Δευτέρα ή/και Τετάρτη (ανάλογα με τις συμμετοχές).

Ατομικό Πρωτάθλημα

Το ατομικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και αυτό με την παλαιά του μορφή, δηλαδή, 12 open βαθμολογούμενα τουρνουά. Στην περίπτωση που οι συμμετοχές θα είναι λίγες (κάτω από 20) θα γίνει κλειστό πρωτάθλημα όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Το κόστος συμμετοχής παραμένει στα 60€ ως είθισται και ο τρόπος πληρωμής θα είναι σε 3 δόσεις των 20€ οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν στα 3 πρώτα τουρνουά.
Σε περίπτωση όπου κάποιος επιθυμεί να πληρώσει εξαρχής όλη τη συμμετοχή θα του χορηγείται έκπτωση 10€.
Εάν κάποιος ξεκινήσει να ακολουθεί τα ατομικά τουρνουά όχι από ενάρξεως αλλά από κάποια μεταγενέστερη ημερομηνία, τότε θα χρεωθεί την αναλογία του ποσού (π.χ. εάν ξεκινήσει από το 6ο και έπειτα θα πληρώσει 30€ κ.ο.κ.)

Όπως είχε ανακοινωθεί και πέρυσι, στην περίπτωση όπου για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθούν οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες, τότε όλα τα χρήματα των συμμετοχών θα επιστραφούν στους παίκτες ως έπαθλα, ανάλογα με την τελική τους κατάταξη.

ΣΥ.ΝΤ.ΕΛ. DOUBLES CHAMPIONSHIP

Η νέα αυτή διοργάνωση δυάδων έρχεται να προστεθεί στις άλλες 3 εσωτερικές διοργανώσεις για το τρέχον έτος και, εφόσον τύχει της ανάλογης αποδοχής, θα την καθιερώσουμε ως μια από τις τακτικές διοργανώσεις του συλλόγου!

Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι ο εξής:

-Οι ομάδες αποτελούνται από 2 παίκτες ενώ προαιρετικά μπορεί να δηλωθεί και ένας αναπληρωματικός.

-Μίνιμουμ αριθμός συμμετοχών για την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος: 16 ομάδες.

-Όλα τα παιχνίδια θα είναι αποκλειστικά μεταξύ δυάδων (σε αντίθεση με το πρόσφατο TDL CUP που περιλάμβανε και μονά)

-Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  • α) Round Robin
  • β) Final 8

-Οι 6 πρώτες ομάδες της γενικής βαθμολογίας του round robin προκρίνονται απευθείας στο Final 8 ενώ οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα καλυφθούν από νοκ άουτ πυραμίδα όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι ομάδες από την 7η έως και την τελευταία θέση.

-Οι αγώνες θα διεξάγονται Τετάρτες, μία ή δύο φορές τον μήνα.

Για να δώσουμε μία καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη του συγκεκριμένου πρωταθλήματος μέσα στη χρονιά, σε ένα υποθετικό σενάριο 16 ομάδων, η διοργάνωση ενδεικτικά θα κυλήσει ως εξής:

  • Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο θα διεξαχθούν 5 αγωνιστικές (μία κάθε μήνα) ενώ από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο άλλες 5 + το Final 8 (δύο κάθε μήνα)
  • Η κάθε ομάδα θα παίζει 3 παιχνίδια την κάθε αγωνιστική ημέρα
  • Το κάθε παιχνίδι θα είναι best of 6 και οι κερδισμένοι βαθμοί θα είναι 3 για την νίκη, 1 για την ισοπαλία και 0 για την ήττα.

-Οι διακριθέντες ομάδες πέρα από τα καθιερωμένα κύπελλα και μετάλλια στο τέλος της χρονιάς, θα διεκδικήσουν και τα παρακάτω χρηματικά έπαθλα:

  • Πρωταθλητές: 240€
  • 2η θέση: 150€
  • 3η θέση: 100€
  • 4η θέση: 60€

-Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα δυάδων και η διεκδίκηση όλων των παραπάνω επάθλων είναι δωρεάν για όλα μας τα μέλη!

Κλείνοντας, να επισημάνουμε πως όλες οι παραπάνω ημερομηνίες, προϋποθέσεις και κανόνες διεξαγωγής ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τις τελικές συμμετοχές της κάθε διοργάνωσης. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει άμεση ενημέρωση όταν και εάν αυτό συμβεί.

ΕΚ του ΔΣ