Όροι Διεξαγωγής TDL CUP 2022 by SYNTEL

Το TDL CUP 2022 by Syntel, είναι μία διοργάνωση του Συλλόγου Νταρτς Ελληνικού σε συνεργασία με την Top Darts League.

Είναι ένα Team Event, όπου Team χαρακτηρίζεται η ομάδα δύο παικτών. Είναι βασισμένο στο παγκόσμιο κύπελο Εθνικών ομάδων του Professional Darts Corporation (PDC WORLD CUP).

Maximum συμμετοχές διοργάνωσης: 32 ομάδες.

Σε περίπτωση που δηλωθούν περισσότερες από 32 ομάδες, θα πραγματοποιηθεί προκριματικός γύρος σε προγενέστερη ημερομηνία από αυτή της κύριας διοργάνωσης.
Στον προκριματικό γύρο θα παίξουν υποχρεωτικά όλες οι ομάδες που θα δηλωθούν μετά τις πρώτες 32, ενώ οι αντίστοιχοι αντίπαλοι τους θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

Σε περίπτωση που δηλωθούν λιγότερες από 24 ομάδες, η διοργάνωση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την ομάδα τους μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει στο site του συλλόγου έως και την Κυριακή 22/5/2022.

Entry fee: €30 η κάθε ομάδα.
(Οι ομάδες που θα αποκλειστούν στον προκριματικό γύρο (εφόσον υπάρξει) θα τους επιστραφεί το ποσό των €10 από το entry fee).

Η καταβολή του entry fee θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο έως την Δευτέρα 23/5/2022 σε ένα από τα venue των αγώνων.

Το σύνολο των συμμετοχών θα μοιραστεί ποσοστιαία στις 4 πρώτες θέσεις, ως ακολούθως:

  • 1η: θέση 45%
  • 2η: θέση 25%
  • 3η & 4η θέση: 15%

Κύπελα θα δοθούν στους παίκτες των δύο ομάδων που κατέλαβαν την 1η και την 2η θέση.

Οι παίκτες των ομάδων θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο των αγώνων, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη αυτών.

Το format σε όλους τους γύρους της διοργάνωσης είναι το παρακάτω:

Κάθε αγώνας μεταξύ δύο ομάδων αποτελείται από μάξιμουμ 5 Games. Games χαρακτηρίζονται τα παιχνίδια ανάμεσα σε δύο παίκτες αντίπαλων ομάδων (Singles) και ανάμεσα στα ζευγάρια των ομάδων αυτών (Pairs). Πιο συγκεκριμένα:

  • Game 1: “Παίκτης No1” (ομάδας Α) vs “Παίκτης No2” (ομάδας Β) (Singles)
  • Game 2: “Παίκτης No2” (ομάδας Α) vs “Παίκτης No1” (ομάδας Β) (Singles)
  • Game 3: Ομάδα Α vs Ομάδα Β (Pairs)
  • Game 4: “Παίκτης No2” (ομάδας Α) vs “Παίκτης No2” (ομάδας Β) (Singles)
  • Game 5: “Παίκτης No1” (ομάδας Α) vs “Παίκτης No1” (ομάδας Β) (Singles)

Η νίκη σε κάθε Game δίνει 1 βαθμό στην ομάδα και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 3 βαθμούς κερδίζει τον εκάστοτε αγώνα. Η μόνη διαφοροποίηση που υπάρχει ανάλογα με τον γύρο της διοργάνωσης, είναι η διάρκεια του εκάστοτε Game (best of 3, 5, 7 κτλ.).

Προκριματικός Γύρος (εφόσον χρειαστεί)

Η κλήρωση του προκριματικού γύρου θα γίνει την Τρίτη 24/5/2022 και οι αγώνες την Τετάρτη 25/5/2022. Ο προκριματικός για την είσοδο στην 32δα και κατά συνέπεια για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, είναι knock-out αγώνας και το format των μονών (singles) αλλά και των διπλών (pairs) είναι best of 7 legs.

1ος Γύρος – Group Stage

Η κλήρωση του Group Stage του τουρνουά θα γίνει την Παρασκευή 27/5/2022 και οι αγώνες την Κυριακή 29/05/2022 στις 16:00.

Από την κλήρωση θα δημιουργηθούν 8 groups από 4 ομάδες το κάθε ένα.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του Group Stage είναι ότι οι αγώνες θα γίνουν σε 4 διαφορετικά καταστήματα παράλληλα, σύμφωνα με τα groups που ανήκουν οι παίκτες. Συγκεκριμένα:

  • Group 1 και Group 2 στο Ballywood στην Ν. Χαλκηδόνα
  • Group 3 και Group 4 στο Cult Café στην Αργυρούπολη
  • Group 5 και Group 6 στο Darts Club στην Καλλιθέα και
  • Group 7 και Group 8 στο Extreme Net Café στα Βριλήσσια

Οι αγώνες στα groups θα έχουν την μορφή Round Robin, δηλαδή η κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες ομάδες του group. Tο format των μονών (singles) αλλά και των διπλών (pairs) είναι best of 3 legs. Η κάθε νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η δε ήττα με 0 βαθμούς.


Οι δύο ομάδες με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα προκριθούν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας σε θέση που οδηγεί στον επόμενο γύρο, η διαφορά των συνολικών legs θα ορίσει ποια ή ποιες ομάδες προκρίνονται.
Πιο συγκεκριμένα:

  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων (είτε για να διευκρινιστεί ποια είναι πρώτη, είτε για να ορισθεί ποια θα περάσει σαν δεύτερη στον επόμενο γύρο) η διαφορά των συνολικών legs των αγώνων θα ορίσει την θέση. Σε περίπτωση που η διαφορά αυτή είναι ίδια, τότε θα μετρήσει το μεταξύ τους παιχνίδι.
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών ομάδων, η διαφορά των legs θα ορίσει ποιες δύο ομάδες υπερτερούν και στην συνέχεια ισχύει ότι προβλέπεται στην ισοβαθμία δύο ομάδων.
    Σε περίπτωση που η διαφορά των legs είναι η ίδια και στις τρεις ομάδες, η κάθε ομάδα θα ορίσει έναν παίκτη και η Round Robin διαδικασία (ο κάθε παίκτης θα παίξει με τους άλλους δύο ένα τελευταίο παιχνίδι best of 1 leg) θα οδηγήσει στο τελικό αποτέλεσμα. Αν και από αυτή την διαδικασία δεν προκύψει ‘’καθαρό’’ αποτέλεσμα, τότε η διαδικασία 9 darts high score, θα ορίσει την θέση ή τις θέσεις.

2ος Γύρος – Finals
Οι αγώνες του δεύτερου και τελευταίου γύρου της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν στο Game On Darts Club το Σάββατο 4/6/2022 στις 18:00.

Οι 16 ομάδες που θα προκριθούν από τα 8 groups θα τοποθετηθούν μετά από κλήρωση σε knock out πυραμίδα. Η μοναδική προϋπόθεση της κλήρωση θα είναι τα ζευγάρια που θα προκύψουν να μην προέρχονται από το ίδιο group.
Το format μέχρι και τον τελικό θα είναι best of 5 legs για τα μονά και best of 3 legs για το διπλό.

Σειρά έναρξης
Στο TDL CUP 2022 by Syntel, για να ορισθεί η σειρά που θα παίζουν οι παίκτες στο κάθε game, το ‘’μέτρημα’’ στο bull θα δίνει την λύση όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο που συνηθίζουμε να παίζουμε μέχρι σήμερα. Η βολή στο bull θα γίνεται και με τα τρία βελάκια και θα μετράει στο τέλος πόσα bull έφερε ο κάθε παίκτης. Το διπλό bull μετράει για δύο. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού bull, θα επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Στα ζευγάρια, σε περίπτωση ίδιου αριθμού bull δεν θα εναλλάσσονται οι παίκτες, αλλά πάντα θα ρίχνουν οι παίκτες που έχουν δηλωθεί ως Νο1.
Επίσης ισχύει ο κανόνας ότι οι δηλωμένοι παίκτες σαν Νο1, ξεκινούν πάντα πρώτοι το leg. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί ο κανόνας και ξεκινήσει πρώτος ο παίκτης Νο 2, τότε το συγκεκριμένο leg θα κατοχυρωθεί στους αντιπάλους τους, εφόσον βέβαια η αντίπαλη ομάδα κάνει ένσταση.


Dress Code
Η διοργάνωση έχει dress code. Τα darts είναι άθλημα και πρέπει σε κάθε ευκαιρία να το υποστηρίζουμε. Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν εμφάνιση αγώνα και αυτή είναι, polo ή πουκάμισο αγώνων (όχι t-shirt), σκούρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια (και αθλητικά). Δεν επιτρέπονται βερμούδες, σορτσάκια, σανδάλια, σαγιονάρες κλπ.

Για τον Σύλλογο Νταρτς Ελληνικού

Νίκας Κωνσταντίνος

Για την Top Darts League

Πηλιχός Διονύσιος

Σημ.:

  1. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τους παραπάνω όρους μερικώς ή και στο σύνολο τους, εφόσον κριθεί απαραίτητο από την μέχρι τότε εξέλιξη της διοργάνωσης και μόνο για να εξυπηρετηθεί η ομαλή και έγκαιρη διεκπεραίωση της.
  2. Η οργανωτική επιτροπή θα εκτελεί χρέη και πειθαρχικής επιτροπής εάν αυτό χρειαστεί. Οι παίκτες θα πρέπει να προάγουν το ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’ , να σέβονται την διοργάνωση, τους αντιπάλους τους και τα venue που αγωνίζονται.
  3. Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης για οποιονδήποτε λόγο, όποιες τυχόν συμμετοχές έχουν καταβληθεί από τους παίκτες, θα επιστραφούν πίσω στο ακέραιο.

Επόμενη Σελίδα: Δήλωση Ομάδας