Τρόπος διεξαγωγής και έπαθλα ατομικού πρωταθλήματος

Παρακάτω ακολουθεί ο τρόπος διεξαγωγής του φετινού ατομικού πρωταθλήματος.

Κατά τον σχεδιασμό πραγματοποιήθηκαν κάποιες μικροαλλαγές σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση με σκοπό να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα αλλά και με την ελπίδα πως θα κρατηθεί το ενδιαφέρον των παικτών αμείωτο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο περιόδους:

α) τις αγωνιστικές διπλού round robin και

β) τη Final 8 πυραμίδα

Στην πρώτη περίοδο του round robin, όλοι θα παίξουν με όλους δύο φορές.

Όλα τα παιχνίδια είναι best of 8.

Οι παίκτες θα βαθμολογούνται με 4 βαθμούς για κάθε νίκη που θα σημειώνουν, 2 βαθμούς για την ισοπαλία και 1 βαθμό για την ήττα.

Στις ισοβαθμίες παικτών θα λαμβάνονται υπόψη με την σειρά: 1) η διαφορά κερδισμένων/χαμένων leg, 2) το μεταξύ τους αποτέλεσμα 3) αγώνας μπαράζ.

Με την λήξη του round robin ακολουθεί το final 8 όπου οι πρώτοι 8 της βαθμολογίας θα διασταυρωθούν μεταξύ τους (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) σε μονή knock out πυραμίδα.

Τα παιχνίδια θα είναι best of 9 και ο τελικός best of 11.

Έπαθλα

Σε όλους τους παίκτες θα δωθούν τα καθιερωμένα αναμνηστικά κύπελλα/μετάλλια και επιπλέον, στους πρώτους 8 θα δοθούν και τα παρακάτω έπαθλα ανάλογα με την θέση που θα κατακτήσουν*:

  • Οι 4 πρώτες θέσεις θα μοιραστούν το σύνολο των συμμετοχών που θα συγκεντρωθούν, προσαυξημένο κατά 150€ από το σύλλογο**.
  • Στις θέσεις 5 έως 8 θα δοθεί ένα από τα εξής δώρα των χορηγών μας α) ένα σετ βελάκια αξίας 50€ από το ACHRO β) δύο δωροεπιταγές συνολικής αξίας 50€ από το Dartsline και γ) μία δωροεπιταγή αξίας 50€ από το Ethnic Jar.

Ενδεικτικά, σε υποθετική περίπτωση 16 συμμετοχών, η κατανομή των επάθλων θα είναι η εξής:

  • 1η θέση: 380€
  • 2η θέση: 285€
  • 3η θέση: 190€
  • 4η θέση: 95€
  • 5η θέση: 1 σετ βελάκια αξίας 50€ από το Achro
  • 6η θέση: Δωροεπιταγή 50€ από το Ethnic Jar
  • 7η θέση: Δωροεπιταγή 25€ από το Dartsline
  • 8η θέση: Δωροεπιταγή 25€ από το Dartsline

Μετά το τέλος της διεξαγωγής του πρωταθλήματος, η τελική κατάταξη θα αναδείξει:

  • τον πρωταθλητή του συλλόγου για το έτος 2020-2021
  • το σύνολο των παικτών που απαιτούνται για να εκπροσωπηθεί ο σύλλογος στους ετήσιους διασυλλογικούς αγώνες για την ανάδειξη της Εθνικής Ομάδας (εφόσον πραγματοποιηθούν).

Σας υπενθυμίζουμε ότι το κόστος συμμετοχής ανά παίκτη είναι 50€ και θα δοθεί από όλους τους παίκτες εφάπαξ την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος (Κυριακή 21/11/2021).
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με μήνυμα στο [email protected] ή στο messenger μέσω του site ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook, έως και την Παρασκευή 19/11/2021.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας: ACHRO, Dartsline και Ethnic Jar, οι οποίοι κάθε φορά δηλώνουν παρόν και στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου αλλά πάνω απ’ όλα τις προσπάθειες των παικτών μας.

Εκ του ΔΣ

*Σε περίπτωση κάλυψης εξόδων των παικτών για την συμμετοχή τους στους διασυλλογικούς αγώνες, θα δοθούν μόνο τα δώρα των χορηγών στις 4 πρώτες θέσεις.

**Τα τελικά ποσά θα ανακοινωθούν μετά την λήξη των συμμετοχών.